چرا یخچال خنک نمی شود؟
اگر یخچال شما خنک نمی شود، چند جزء وجود دارد که ممکن است دچار اختلال شده و این مشکل را به وجود آورده باشد.
با ادامه این مطلب همراه باشید تا بدانید کدام اجزاء می توانند باعث شوند تا یخچال خنک نشود، چگونه آنها را پیدا کنید و چگونه آنها را بررسی کنید. همچنین پس از اینکه دمای یخچال شما عادی شد، نحوه تنظیم دما را بر اساس ترجیحات معمول به شما آموزش خواهیم داد.
آیا برق وارد یخچال شما می شود؟
اولین قدم شما در تشخیص اینکه چرا یخچال خنک نمی شود، این است که تعیین کنید آیا یخچال برق دارد یا خیر.
برای بررسی این موضوع، درب یخچال را باز کنید و ببینید که آیا چراغ های داخلی روشن می شوند یا خیر. اگر چراغ یخچال روشن می شود، پس مطمئن می شوید که یخچال برق دارد و اکنون می توانید به مرحله بعدی بروید.
اگر هیچ چراغی روشن نمی شود، به این معنی است که یا لامپ های یخچال سوخته اند یا ممکن است یخچال شما برق نداشته باشد. ابتدا دستگاه دیگری را به همین پریزی که یخچال به آن وصل شده، متصل کنید تا مطمئن شوید پریز شما برق دارد یا نه.
فن ها و کمپرسور کار می کنند؟
1. کنترل ها
گام بعدی شما این است که مشخص کنید که آیا فن یخچال و کمپرسور در حال کار هستند یا خیر.
اگر صدای کار کردن هیچ فنی را از یخچال نمی شنوید، ممکن است نشان دهنده این باشد که برد کنترل شما مشکل دارد. در یک یخچال استاندارد، اساسا یک کلید روشن/ خاموش وجود دارد که با روشن شدن برق را به کمپرسور و فن ها می رساند. اگر هیچکدام از فن ها یا کمپرسور کار نمی کند، پس احتمالا مشکل در کنترل است.
اگر یخچال شما دارای کنترل های الکترونیکی است، بهتر است برای تعمیر آن، با یک تکنسین تماس بگیرید تا عیب یابی خنک نشدن یخچال شما را به صورت تخصصی انجام دهد.
2. دستگاه رله اورلود کمپرسور
اگر فن های یخچال شما کار می کنند اما کمپرسور کار نمی کند، احتمالاً مشکل از بخش استارت کمپرسور است. اکثر کمپرسورها از یک دستگاه رله اورلود یا یک دستگاه استارت، برای راه اندازی کمپرسور استفاده می کنند. معمولاً می توان این قطعات را با یک مولتی متر آزمایش کرد تا عملکرد مناسب آنها را بررسی نمود.
اگر دستگاه استارت کمپرسور به درستی کار نکند، ممکن است کمپرسور روشن نشود و بنابراین با مشکل سرد نشدن یخچال مواجه شوید. اکثر این دستگاه ها به راحتی با یک مولتی متر بررسی می شوند. شما فقط کافیست دستگاه را به طور کامل از کمپرسور بیرون آورید تا آن را تست کنید.
اجزای دستگاه رله اورلود:
خازن
که به آن خازن اجرا یا خازن راه اندازی گفته می شود. تنها چیزی که در مورد خازن رله اورلود کمپرسور می توان بررسی کرد این است که آیا کوتاه شده است یا خیر.
معمولاً اعداد روی مولتی متر به سرعت تغییر می کنند و سپس به وضعیت اضافه مقیاس یا وضعیت اورلود می روند.
اورلود
هدف اورلود، محافظت از کمپرسور در هنگام راه اندازی و فشار ناشی از توقف در اواسط چرخه است. در این دستگاه، بین دو مجموعه پایانه باید پیوستگی وجود داشته باشد. یک ترمینال که به کمپرسور و ترمینال خارجی متصل می شود باید جایی نزدیک به صفر اهم را نشان دهد.
رله
هدف از بخش رله دستگاه، فعال کردن هر دو سیم پیچ شروع و اجرا روی کمپرسور است. به طور معمول، رله در داخل خود نوعی دستگاه ترمیستور یا وریستور دارد. بین این دو پایانه باید تداومی وجود داشته باشد که در صورتی که تداومی مشاهده نمی کنید، می توانید فرض کنید که دستگاه مشکل دارد.
امروزه انواع مختلفی از رله ها وجود دارند که در یخچال ها مورد استفاده قرار می گیرند. رله های ندرن تر دارای بردهای کنترل الکترونیکی هستند که نیازمند دانش تخصصی تر می باشند.
3. کمپرسور اینورتر
در نهایت، ممکن است متوجه شوید که یخچال شما یک کمپرسور اینورتر دارد که حاوی یک جعبه است. این کمپرسور اینورتر در کنار کمپرسور نصب شده است. این بخش، همان عملکرد دستگاه استارت را انجام می دهد با این استثنا که می تواند یک کمپرسور با سرعت متغیر را نیز راه اندازی کند. توجه داشته باشید که عیب یابی این دستگاه ها نیز بدون دانش گسترده از مدارها بسیار دشوار است.
4. کمپرسور
آخرین بررسی شما برای سرد نکردن یخچال تان باید روی کمپرسور باشد. می توانید این کار را خودتان در منزل نیز انجام دهید. برای این کار، سیم پیچ های داخلی کمپرسور را خارج کرده و آزمایش کنید تا از سالم بودن آنها مطمئن شوید. به طور معمول، یک سیم پیچ در بالای ترمینال مشترک است و دو مورد دیگر، 2 سیم پیچ شروع و اجرا را نشان می دهد.
اندازه گیری بین پایانه مشترک و هر یک از دو پایانه باقی مانده نشان می دهد که همه آنها تداوم دارند. سیم پیچ شروع به طور کلی مقاومت بالاتری نسبت به سیم پیچ اجرا دارد. اگر مطمئن شدید که هیچ تداومی بین هر یک از آن پایانه ها وجود ندارد، در این صورت، کمپرسور باید تعویض شود، که برای انجام تعمیرات یخچال به یک تکنسین معتبر نیاز دارید.
در نهایت توجه کنید که اگر هم فن اواپراتور و هم فن کندانسور هر دو به خوبی کار می کنند و کمپرسور نیز کار می کند اما هنوز با مشکل خنک نکردن یخچال رو به رو هستید، این احتمال وجود دارد که مشکل سیستم آب بندی دارید. در این صورت به یک تکنسین واجد شرایط نیاز دارید تا تشخیص مناسب را انجام دهد.
نحوه تنظیم دمای یخچال
هنگامی که سیستم خنک کننده را به هر طریقی دوباره راه اندازی کردید، ممکن است ندانید که بهترین دما برای یخچال چیست؟ و چگونه می توان آن تنظیمات را بر اساس ترجیحات خودتان انجام دهید.
برای اطلاع از انجام تنظیمات صحیح دمای یخچال فریزر، موارد زیر را بخوانید:
اکثر سازندگان یخچال یک تنظیم پیش فرض توصیه شده برای مدل های تولید شده خود دارند. دمای توصیه شده برای غذای تازه، بین 35 تا 38 درجه فارنهایت و دمای فریزر از 0 تا + 10 درجه فارنهایت متغیر است. همه این دماها به سلیقه شما قابل تنظیم و تغییر هستند. با این حال، احتیاط کنید. چرا که اگر کنترل های یخچال خود را روی خیلی سرد تنظیم کنید، خطر یخ زدن مواد غذایی در یخچال وجود دارد. همچنین باعث می شود یخچال شما بیشتر کار کند و انرژی بیشتری مصرف کند.
انواع مختلفی از کنترل ها برای تنظیم دمای یخچال وجود دارد. اکثر یخچال هایی که دارای دو یا چند درب هستند، دو یا چند کنترل برای تنظیم دما نیز دارند. اما به طور معمول، یخچال ها یک کنترلر دما برای فریزر و دیگری برای بخش یخچال دارند.
در نهایت اگر تصمیم گرفته اید که تنظیمات توصیه شده سازنده را براساس معیارهای خود تغییر دهید، به خاطر داشته باشید که هر کنترلی را که تنظیم می کنید، دمای هر دو محفظه را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین به یاد داشته باشید که پس از تنظیم دمای یخچال به طور دلخواه، حدود 24 ساعت طول می کشد تا دما در یخچال شما ثابت شود.
در نهایت:
امیدواریم با رعایت نکات عیب یابی یخچال گفته شده در این مقاله، توانسته باشید علت سرد نکردن یخچال خود را پیدا کرده دوباره یخچال خود را خنک کنید!
اما اگر با وجود توضیحات داده شده، نتوانستید دمای یخچال خود را به حالت مطلوب برسانید، بهتر است از خدمات تعمیرات یخچال در منزل مراکز مجاز همچون آچار به دست بهره ببرید. مراکز مجاز تعمیرات لوازم خانگی با در اختیار داشتن تکنسین های حرفه ای، می توانند به بهترین شکل و در کوتاه ترین زمان ممکن، یخچال شما را تعمیر نمایند.